Poznati za cvjetnim štandovima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Subotnja špica u centru Pule protekla je u znaku jedanaeste humanitarne akcije Dan narcisa, ciji je organizator pulski Klub žena lijecenih od karcinoma dojke Gea. Cilj joj je skrenuti pozornost na ovaj zdravstveni problem.

Velik broj osoba iz javnog i politickog života pridružio se akciji na štandovima Gee. Zabilježen je izniman odaziv gradana. U Puli i Rovinju, gdje je Gea po prvi put organizirala akciju, prikupljeno je više od 34 tisuce kuna.

Na pulskoj tržnici pjevacica Vesna Nežic Ružic, gradonacelnik Boris Miletic, ravnatelj pulske bolnice Lems Jerin, potpredsjednik HGK-a Županijske komore Pula Šime Vidulin i mnoga druga poznata i manje poznata lica, zajedno s vrijednim volonterkama Gee, imali su pune ruke posla. Trebalo je osigurati bukete za mnogobrojne gradane koji su se odazvali akciji kupujuci narcise i ostalo cvijece po cijeni od jedne kune.

Posebnu potporu dao je istarski ogranak Kluba poslovnih žena i Djecji vrtic Cvrcak s Nove Verude, a sva prikupljena sredstva utrošit ce se, kao i uvijek do sada, na mnogobrojne aktivnosti Gee. Cvijece su donirali pulski i istarski uzgajivaci. Uz Pulu i Rovinj, akcija je provedena u 50-ak hrvatskih gradova.


Podijeli: Facebook Twiter