Poznati svi sudionici košarkaškog turnira

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Košarkaška reprezentacija Nigerije priredila je veliku senzaciju izborivši kao posljednja, dvanaesta momcad plasman na olimpijski turnir u Londonu.

U odlucujucem susretu za olimpijsku vizu Nigerija je u Caracasu pobijedila Dominikansku Republiku 88:73. Do prvog plasmana na OI Nigeriju su predvodili igraci iz NBA lige Ike Diogu (San Antonio) sa 25 koševa i 10 skokova te Al-Farouq Aminu (New Orleans Hornets) sa 14 koševa.

"Ovo je cudo. U Venezuelu smo stigli kao najveci autsajderi, a sada odlazimo na OI. Ovo je jedan od najvecih uspjeha u povijesti naše košarke," kazao je Diogu.

Nigerija je na posljednjem izlucnom turniru u skupini pobijedila Litvu i izgubila od Venezuele, potom je u cetvrtfinalu šokirala Grke, da bi u polufinalu izgubila od Rusije. U susretu za trece mjesto je slavila protiv Dominikanske Republike. Pored Nigerije plasman na OI na kvalifikacijskom turniru u Caracasu još ranije izborili su Litva i Rusija.

Na olimpijskom turniru košarkaši ce biti podijeljeni u dvije skupine po šest ekipa. U skupini A igrat ce SAD, Argentina, Francuska, Tunis, Nigerija i Litva, a u skupini B Australija, Brazil, Kina, Velika Britanija, Rusija i Španjolska (Hina/Reuters)


Podijeli: Facebook Twiter