Poznati protivnici hrvatskih klubova u 3. kolu EL

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski nogometni klubovi Hajduk, Rijeka i Lokomotiva doznali su moguće protivnike u 3. pretkolu Europske lige. Ako preskoči Turnovo, Hajduk u idućoj rundi očekuje po svemu sudeći gruzijska momčad Dila Gori, koja je u prvom susretu na svom terenu pobijedila danski AaB Aalborg 3:0.

Rijeka će u idućem krugu natjecanja igrati protiv pobjednika susreta ljubljanske Olimpije i slovačke Žiline. U prvom susretu Olimpija je u Ljubljani slavila 3:1.

Najtežeg suparnika izvukla je Lokomotiva koja će igrati protiv Trabzonspora ili Derry City. Turci su u prvom susretu u Istanbulu slavili 4:2.

Hajduk i Rijeka u prvim bi susretima bili domaćini, dok Lokomotivu očekuje gostovanje u Turskoj. Prve utakmice 3. prekola Europske lige na rasporedu su 1. kolovoza, dok su uzvratni susreti 8. kolovoza. Naravno, prije toga hrvatski prvoligaši moraju odraditi uzvratne oglede drugog pretkola.

Za Rijeku neće biti problema na gostovanju u Walesu jer je na Kantridi deklasirala Prestatyn Town 5:0. Lokomotiva će na stadionu Maksimir idućeg četvrtka braniti pobjedu 2:1 ostvarenu u Minsku protiv Dinama, dok je Hajduk identičnim rezultatom na Poljudu porazio makedonsku ekipu Turnovo i sada ga očekuje uzvrat u Skoplju. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter