Poznati Porečani na meti lopova

U prva dva mjeseca ove godine na području Poreštine dogodilo se 98 krađa
U prva dva mjeseca ove godine na području Poreštine dogodilo se 98 krađa

U prva dva mjeseca ove godine na području Poreštine dogodilo se ukupno 98 krađa i teških krađa. Među pokradenima, odnosno žrtvama provalnika je i nekoliko poznatih osoba, poput Edija Štifanića, gradonačelnika Poreča, Nevena Stavera, člana Uprave Plave lagune, i Mladena Mrdeže, poduzetnika i vlasnika hotela Vista u Vrsaru.

Najgore je od trojice prošao Mrdeža kojemu je provalnik ukrao predmete vrijedne više od sto tisuća kuna. U jednoj noći, 9. ožujka, najvjerojatnije isti provalnik pokrao je Stavera i Mrdežu dok su s obiteljima bili na maturalnoj zabavi u dvorani Žatika.

- U kući nije kao prije, sada imamo jako ružan osjećaj. Provalnik mi je, osim nešto novca i zlatnine, ukrao vrijedan ručni sat koji imam više od 20 godina, a koji sam dobio na poklon. Iz zida su iščupali sef u kojem sam imao dokumente, a sve su po kući razbacali, od spavaće sobe do dnevnog boravka, kaže nam Mrdeža.

I Staveru je provaljeno u obiteljsku kuću proteklog vikenda, a provalnik ili više njih su očito bili dobro informirani.

Porečkom gradonačelniku Štifaniću provalnici su 6. veljače obili bravu ulaznih vrata obiteljske kuće u Baderni, a iz kuće su ukrali dio zlatnine vrijedne nekoliko tisuća kuna.

- Da provalnici nisu obili bravu, gotovo ne bismo ni primijetili da je netko bio u kući jer ništa nije bilo razbacano. Ukrali su nam nešto zlatnine vrijedne nekoliko tisuća kuna, a iza toga nam je ostao težak osjećaj nelagode. Prijenosna računala i ostale stvari u kući nisu dirali, kazao nam je Štifanić. (M. SARDELIN)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU OD PETKA.


Podijeli: Facebook Twiter