Poznati Porečani iz pera Ivone Orlić


Gradska knjižnica Poreč u sklopu Mjeseca hrvatske knjige organizirala je u petak popodne u knjižničnom stacionaru u Varvarima predstavljanje knjige Ivone Orlić "Poznati Porečani kad su bili mali".
 
Knjiga sadrži 17 pripovijedaka iz Ivoninog djetinjstva projiciranih na poznate porečke ličnosti koje su ostavile neizbrisiv trag u životu grada. Tako su djeca i roditelji na promociji upoznali svetog Maura, biskupa Eufrazija, Bernarda Parentina, Teresu Recchini, Carlottu Grisi i mnoge druge. Knjiga na topao i zabavan način vodi najmlađe 
u svijet igara, mašte i avantura. Slikovnica je svojevrsni ilustrirani ciklus priča namijenjen djeci viših razreda osnovnih škola, ali i svima koji žele osjetiti duh grada Poreča. Inače, Orlić je iz Poreča i po zanimanju je etnologinja i pedagoginja.
 
Nakon predstavljanja, djeca su nacrtala svoje najdraže uspomene vezane uz Poreč. Crteži će krasiti prostor knjižničnog stacionara Varvari.
Promocija knjige održana je u sklopu ciklusa dječjih radionica "Petkom u pet", koje se održavaju u knjižničnim stacionarima u Novoj Vasi, Baderni i Varvarima.
(T. K.)
 
 
 
 

Podijeli: Facebook Twiter