Poznati popratni programi 59. Pule

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Poznati su gotovo svi popratni programi 59. festivala igranog filma u Puli, nedostaje još ono glavno - filmski sadržaj oko kojega se sve vrti.

Na konferenciji za novinare u foajeu kina Valli organizatori iz Pula Film Festivala na celu s ravnateljicom Zdenkom Viškovic Vukic predstavili su glazbeni program koji ce obogatiti filmski sadržaj u Festivalskom centru Circolu, na Kaštelu i Forumu, a po rijecima Sanele Omanovic cinit ce ga cak trinaest koncerata najpoznatijih hrvatskih glazbenika i skupina.

Tako ce vec 13. srpnja u Circolu, dan uoci pocetka medunarodnog filmskog programa na Kaštelu, nastupiti Let 3; dan kasnije na Kaštelu u 20.45 nastupa Light cast band u povodu 50 godina rocka u Puli.

Program se nastavlja 21. srpnja otvaranjem nacionalnog filmskog programa standardnim nastupom Puhackog orkestra grada Pule ispred Arene s koktelom filmske glazbe, a na Forumu ce u 22 sata nastupiti The Night Express; 22. srpnja u Circolu svira Cry babies.

23. srpnja na istom mjestu Goribor s kojim pjeva i glumica Dijana Vidušin, koju cemo vidjeti u nekoliko ovogodišnjih filmova; 24. u Festivalskom centru nastupa Zdenka Kovacicek sa svojim hommageom Janis Jopin; 25. Elemental; 26. Nola; 27. Vasko Atanasovski; dok 28. nastupa nekoliko izvodaca - Mate Matišic, scenarist, dramaturg i autor filmske glazbe koji i ove godine potpisuje više filmova te Veja u Circolu, a zatvaranje festivala na Forumu ce uvelicati Soulfingersi. Ulaz za sve koncerte je besplatan.

Od 14. srpnja pocinje prodaja ulaznica za programe u Areni (po 15 kuna, osim za 24. i 28. srpnja kada je cijena 30 kuna zbog hit filmova koji ce se tada prikazivati nakon nacionalne selekcije - komplet je 120 kuna). Za predstave na Kaštelu i kinu Valli ulaz je besplatan (potrebno je samo doci na vrijeme zbog ogranicenog broja mjesta).

Na vec standardnim mjestima na Infopunktu na Giardinima, ispred Arene i u Kompasu ulaznice se mogu nabaviti, kao i na internet prodaji, a za propusnice Prijateljima festivala postupak je standardan, obavijestila je Sandra Petrovic Dishpalli.

Arena trikotaža ce odjenuti festivalske hostese, a voditeljica razvoja ove pulske modne kuce Milena Custic najavila je još tješnju i bogatiju suradnju iduce godine kada Arena obilježava 65. godina postojanja a festival svoj 60. rodendan. (M. CURIC)


Podijeli: Facebook Twiter