Poznati glazbenici predstavili raznolik repertoar

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kao i svake godine, i ove je godine održan već tradicionalni koncert članova Hrvatskog društva glazbenih umjetnika - pulskog ogranka. Nastupili su najbolji glazbenici koji djeluju u Puli i okolici, a od kojih su mnogi i renomirani glazbeni pedagozi. Koncert je, kako je na početku rekao predsjednik Ogranka Vedran Vojnić, održan po 14. put.

Odabran je zanimljiv i raznolik repertoar, a glazbenici su pokazali uvježbanost, uigranost te precizno i nadahnuto muziciranje.

Započela je klaviristica Tatiana Šverko, poznata po organiziranju festivala i glazbenih radionica Arene International, a koja je za tu prigodu odsvirala Bohmov "Traumerein am kamin" te "Graziosu" J. Blechingera. Potom su nastupili klarinetist Slavko Kovačić i gitarist Žarko Ignjatović s Di Marinovom "Suite III" i stavcima Milonga, Interlude, Tango i Humoresque.

Pijanistica Elda Krajcar Percan, zaposlena na Muzičkoj akademiji, koja učestalo samostalno nastupa, kao i s drugim glazbenicima, odsvirala je Sweetovu "Chant des agnes". Sopranistica Mila Soldatić i pijanistica Ana Čuić Tanković, koje su tjedan dana ranije tu održale cjelovečernji koncert, ovoga su puta izvele Puccinijevu "Chi il bel sogno di Doretta" iz opere "La rondine", a njima se pridružio violončelist Fabio Jurić, koji im je bio gost i prije tjedan dana, te su zajedno izveli Morriconeovu "Nella fantasia" iz filma "The mission".

Potom je nastupio pulski pijanist s ljubljanskom adresom Vladimir Mlinarić s dvije skladbe "Na pol polka" A. Ipaveca i "Humoreskom" R. Ščedrina.

Gitarist koji je prije tjedan dana održao uspješan koncert, Alejandro Cordova, odsvirao je Malatsovu "Serenatu espanolu" te Dyensovu "Tango en skye".

Pijanistica Chiara Jurić imala je na repertoaru impresionističke note Debussyja, a potom se predstavio svirač marimbe Vedran Vojnić s dvije skladbe.

Aleksandra Santin Golojka i Jadranka Celić Bernaz odsvirale su četveroručno "Christmas Joy" i "Miszkiewiczovu "K2", a za kraj je tu bila "Tarantella" op. 6. koju su odsvirali flautistica Samanta Stell, klarinetist David Kumpare i klavirist Sandro Vešligaj. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter