Poznata prva imena MTV-ovog festivala u Poreču

Example
Example

Glazbena imena s vrhova MTV-ovih top ljestvica Example, Jonas Blue, Steve Aoki i Zeds Dead prvi su najavljeni glazbenici koji će ovog ljeta, 19. i 20 kolovoza na porečkoj Peškeri, nastupiti na premijernom izdanju festivala pop i elektroničke glazbe Club MTV Europe Presents "Summerblast". U narednim tjednima otkrit će se i nova izvođačka imena.

Engleski glazbenik Example, pravim imenom Elliot Gleave, iza sebe ima pet uspješnih albuma te brojne suradnje sa svjetskim imenima poput P Moneya, Big Narstiea, Darq E Freakera, a planetarnu je popularnost stekao nakon izdavanja svog drugog studijskog albuma "Won't Go Quietly", koji se popeo na četvrto mjesto na UK Albums Chart. Njegov treći album "Playing in the Shadows" objavljen je u jesen 2011. godine, a dva singla s tog albuma ("Changed the Way you Kissed Me" i "Stay Awake") svojedobno su zauzela sam vrh UK Album Chart.

Jonas Blue je londonski glazbenik koji je na scenu stupio obradom poznatog hita Tracy Chapman "Fast Car", a hvaljena je njegova kreativnost u kombinacijama pop, klasične i tropical house glazbe.

Ljubitelji electro house zvukova doći će na svoje nastupom popularnog DJ-a Stevea Aokija. Surađivao je s brojnim poznatim glazbenicima kao što su Drake, Will.i.am, Afrojack, LMFAO, Iggy Azalea i Lil Jon, a osnivač je i producentske kuće Dim Mak Records koja je proslavila mnoge indie rock glazbene sastave, kao što su Gossip, Bloc Party, The Kills, The Rakes. Njegovu popularnost potvrđuje i podatak da se ubraja u top pet DJ-eva koji ostvaruju najveću zaradu od svojih nastupa.

Kanadski duo Zeds Dead čine Dylan Mamid i Zachary Rapp-Rovan. Na sceni su se pojavili kao hip-hop duo, a tijekom godina počeli su eksperimentirati s neobičnim kombinacijama različitih glazbenih žanrova poput dubstepa, housea, hip-hopa, glitcha i drum and bassa.

MTV Summerblast boutique je festival koji organizira Atlas, najveća turistička agencija u Hrvatskoj, u partnerstvu s tvrtkom MPG. U prodaju su puštene regionalne dvodnevne festivalske ulaznice po povlaštenoj cijeni od 270 kuna (35 eura), ali i jednodnevne VIP ulaznice po cijeni od 655 kuna (85 eura). (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter