Poznat identitet preminule pješakinje

S policijskog očevida (M. ANGELINI)
S policijskog očevida (M. ANGELINI)

Sat vremena nakon prometne nesreći koja se dogodila u utorak oko 16.15 sati na državnoj cesti Pula-Labin (bivša Šijanska cesta op.a.) nedaleko od Mercatora od teških ozljeda je u pulskoj bolnici preminula 36-godišnja Ardea Sinožić iz Pule.

Silovit udar

Neslužbeno doznajemo da se kobna nesreća dogodila tristotinjak metara od adrese na kojoj je živjela 36-godišnjakinja.

Policija je nakon nesreće putem medija zatražila pomoć građana radi utvrđivanja okolnosti nesreće. Iako policija raspolaže saznanjem da je neposredno prije prometne nesreće u lijevoj prometnoj traci namijenjenoj vozilima koja skreću prema Mercatoru bio zaustavljen zasad nepoznat automobil koji je propustio pješakinju, ni dan nakon nesreće se nitko nije javio u policiju. Stoga policija i dalje poziva vozača toga vozila i ostale svjedoke događaja da se jave u najbližu policijsku postaju ili da ih kontaktiraju na brojeve telefona 192 ili 538-739 radi utvrđivanja svih okolnosti nastanka prometne nesreće.

Do sada je utvrđeno da se nesreća dogodila kada je 68-godišnjak iz Dugog Sela upravljajući automobilom Hyundai Accent zagrebačkih oznaka Šijanskom cestom iz smjera Pule prema Labinu.

Neprilagođena brzina

Dolaskom na raskrižje s ulicom Valica vozač se zbog neprilagođene brzine nije uspio zaustaviti. Hyundai je prednjim dijelom udario u 36-godišnjakinju koja je propisno prelazila kolnik preko obilježenog pješačkog prijelaza.

Od silovitog udarca žena je odbačena na poklopac motora i vjetrobransko staklo, a potom i na krov vozila nakon čega je više metara dalje pala na kolnik. Protiv 68-godišnjeg vozača slijedi kaznena prijava u redovnom postupku.

Da se najvjerojatnije radilo o neprilagođenoj brzini svjedoči podatak da se Accent zaustavio više desetaka metara dalje od mjesta naleta na pješakinju. Također, o jačini udarca svjedoče i oštećenja na prednjoj strani vozila, od poklopca motora, vjetrobranskog stakla i krova.

Od početka godine na istarskim cestama je poginulo sedam osoba, od čega troje pješaka. Prošle godine u istom vremenskom razdoblju nije poginuo niti jedan pješak, dok su u prometu poginule ukupno četiri osobe. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter