Poznanj: Sukobili se poljski, irski i hrvatski navijaci

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon pjesme i veselja - sukob. Unatoc prognozama službenih osoba u Poznanju da ne treba strahovati od navijackih nereda i odlicnoj atmosferi koja se tijekom subote mogla osjetiti u središtu grada, noc sa subote na nedjelju donijela je prve izgrede.

Prema pisanju internetskog izdanja poznanjske Gazete, na središnjem trgu Old Market Squareu u nedjelju u jedan sat ujutro došlo je do sukoba u kojem je sudjelovalo ukupno stotinjak Poljaka, Hrvata i Iraca.

- U jedan nakon ponoci na križanju ulica Wielkiej i Zydowskiej pored gradskog trga sukobile su se dvije skupine od stotinjak navijaca. Sve je trajalo pet minuta prije negoli je intervenirala policija i zaustavila sukob u kojem su letjele boce, stolice, stolovi, odnosno sve ono što se sukobljenim stranama našlo pri ruci.

Ozlijedenih nema, a privedeno je deset Poljaka, tri Iraca i jedan Hrvat cija ce se odgovornost u sukobu pokušati odgonetnuti pomocu videonadzora sa središnjeg trga - priopcio je Andrzej Borowiak, glasnogovornik policije u Poznanju. (Mateo SUCIC/NL)


Podijeli: Facebook Twiter