Pozivamo građane da na referendumu zaokruže protiv

Danijel Ferić (D. MEMEDOVIĆ)
Danijel Ferić (D. MEMEDOVIĆ)

Predsjednik pulskog SDP-a i županijski vijećnik Danijel Ferić na konferenciji za novinare pozvao građane Istre da izađu u nedjelju na referendum i zaokruže "protiv" te glasaju za Istru bez podjela i kažu NE svakom obliku diskriminacije. Ferić je razočaran što upravo županijska skupština nije pokazala takav stav te je propustila značajnu priliku da apelira na građane da se na referendumu izjasne protiv.

- Razočarani smo i što je skupštinska većina predvođena IDS-om, koji se često voli hvalisati zalaganjem za prava manjina, odgodila Deklaraciju koju smo uputili u proceduru te su je iz proceduralnih razloga odgodili za sljedeću sjednicu, kazao je Ferić, dodajući da se zapravo radi o politikanskim razlozima te da Deklaracija osuđuje svaki oblik diskriminacije, ali i sve pokrete i inicijative koje diskriminiraju određene skupine ljudi i time ih dovode u nepovoljniji položaj.

- Skupština je propustila pozvati građane da se odupru takvim inicijativama i da na demokratski način pokažu da je Istra oduvijek poštivala i prihvaćala svakog bez obzira na njegovu etničku i rasnu pripadnost, boju kože, spol, vjeru i slično. Referendum DA ali uz zaštitu manjina, jer u protivnom će svi oni koji su drugačiji, ostati bez i jednog prava, rekao je Ferić. (D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD PETKA.


Podijeli: Facebook Twiter