Poziv za zakup državnog zemljišta u Cerovlju


Agencija za poljoprivredno zemljište (APZ) raspisala je danas javne pozive za zakup poljoprivrednog zemljište u državnom vlasništvu na području Belog Manastira, Cerovlja, Jagodnjaka, Kneževih Vinograda i Lovasa u ukupnoj površini od 166,4 hektara, izvijestili su iz Ministarstva poljoprivrede.

Iz tog ministarstva ističu da su ovo prvi javni pozivi koji se objavljuju po novom Zakonu o poljoprivrednom zemljištu nakon što su doneseni svi potrebni podzakonski akti za provođenje Zakona. Ovih pet javnih poziva objavljeno je jer su jedinice lokalne samouprave dostavile svu traženu dokumentaciju potrebnu za raspisivanje javnog poziva.

Agencija je do sada od jedinica lokalne samouprave zaprimila 120 zahtjeva za raspisivanje javnih poziva za zakup. Javni pozivi će se objavljivati na tjednoj osnovi nakon što općine i gradovi dostave svu potrebnu dokumentaciju.

Na javni se poziv može javiti fizička ili pravna osoba koja je do isteka roka za podnošenje ponuda platila sve dospjele obveze s osnove korištenja poljoprivrednog zemljišta u državnom vlasništvu i protiv koje se ne vode postupci radi predaje u posjed poljoprivrednog zemljišta u državnom vlasništvu.

Javni pozivi objavljeni su na mrežnoj stranici Agencije za poljoprivredno zemljište i na oglasnim pločama jedinica lokalne samouprave na čijem području se nalazi zemljište, a rok za dostavu ponude je 15 dana nakon objave ovog javnog poziva. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter