Poziv za prijave za 59. Pulu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Festival igranog filma u Puli uputio je poziv za prijave za Nacionalni program igranog filma, i to za Glavnu sekciju i Sekciju manjinskih koprodukcija te za program Filmovi u nastanku i Program hrvatskog kratkog igranog filma 59. festivala.

U Nacionalni program dugometražnog igranog filma mogu se prijaviti filmovi dulji od 70 minuta, na DCP-u ili 35-milimetarskoj vrpci.

Filmovi u kojima je hrvatski produkcijski udio ili sudjelovanje hrvatskih filmskih umjetnika vece od 50 posto, kao i oni koji su dobili potporu na natjecaju Hrvatskog audiovizualnog centra kao hrvatske produkcije dugometražnih igranih filmova, mogu se prijaviti za Glavnu sekciju Nacionalnog programa.

Medunarodne koprodukcije u kojima su sudjelovali hrvatski filmski umjetnici i producenti mogu se prijaviti za Sekciju manjinskih koprodukcija Nacionalnog programa.

U program Filmovi u nastanku mogu se prijaviti dugometražni igrani filmovi u nastanku za koje se planira da ce do 60. festivala igranog filma u Puli 2013. imati dovršenu kopiju na DCP-u ili 35-milimetarskoj filmskoj vrpci, a koji ce do ovogodišnjeg festivala imati pripremljen neki filmski materijal (inserte iz filma, foršpan ili snimke proba).

U Program hrvatskog kratkog igranog filma mogu se prijaviti hrvatski kratkometražni i srednjometražni igrani filmovi kraci od 70 minuta.

Prijave se moraju poslati do 1. svibnja 2012., a linkove s prijavnicama moguce je pronaci na službenim stranicama festivala: http://www.pulafilmfestival.hr.

Prema Pravilniku HAVC-a, producent i redatelj dugometražnih igranih filmova koji se sufinanciraju sredstvima HAVC-a, kao i hrvatski koproducent manjinskih koprodukcija dugometražnih igranih filmova koji se takoder sufinanciraju sredstvima HAVC-a, obvezatni su dopustiti javno prikazivanje filma i prijaviti film u Nacionalni program festivala igranog filma u Puli za prikazivanje bez naknade u roku od godinu dana od svjetske premijere ili za svjetsku premijeru.

Prije prikazivanja na festivalu igranog filma u Puli film se ne smije objaviti na videu ili prikazati na televiziji u Republici Hrvatskoj.


Podijeli: Facebook Twiter