Poziv umjetnicima na početku karijere


Udruga Metamedij, u okviru projekta 'MP3 platforma' poziva umjetnike na početku karijere koji se bave novim medijima i inovativnim umjetničkim praksama da se jave na poziv za sudjelovanje na Summer Sessions rezidencijalnom programu. Rok za prijavu je 15. svibnja, a umjetnici se mogu prijaviti slanjem videa koji ukratko objašnjava projekt. Prijava se podnosi kroz online aplikaciju.

Glavna ideja ovog međunarodnog programa je da organizacije sponzoriraju umjetnike iz svoje zemlje za odlazak u neku inozemnu organizaciju - V2_ Rotterdam), Arquivo 237 (Lisabon), Kitchen Budapest (Budimpešta), MoTA (Ljubljana)… - kako bi tamo razvijali svoj projekt. Kroz program se razvija projekt od koncepta do rada koji je spreman za prezentaciju.

Rezidencija će trajati šest do osam tjedana između 15. lipnja i 30. rujna ove godine, a u tom će razdoblju polaznici imati za cilj realizirati svoj projekt do razine na kojoj se može javno predstaviti. Financijska potpora bit će izravno dodijeljena odabranom kandidatu, a ona uključuje naknadu za smještaj i put, naknadu za produkciju i tehničku opremu te naknadu za umjetnički angažman. (Z. A.)


Podijeli: Facebook Twiter