Poziv umjetnicima da izlažu u Luci

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Multimedijalni centar Luka raspisao je natjecaj za samostalno i skupno izlaganje u 2012. godini na kojem mogu sudjelovati umjetnici, grupe umjetnika ili likovni kriticari i kustosi s prijedlogom autorskih koncepcija. Rok prijave je 3. lipnja 2011. godine.

Prijaviti se mogu umjetnici, grupe umjetnika ili autorske koncepcije koje udovoljavaju uvjetima o izlaganju. Preferiraju se, piše u dopisu MMC-a Luka, izložbe i autori koji u svojem radu donose odredene novitete i kvalitete u galerijske prostore centra. Isto tako, poželjni su prijedlozi projekata medunarodne suradnje. Clanovima Hrvatskog društva likovnih umjetnika Istre pritom se preporucuje da se jave na interni natjecaj svojeg društva, s obzirom na to da se radi o istom izlagackom prostoru.

Svi zainteresirani zahtjev za samostalno i skupno izlaganje trebaju predati u tajništvo Luke (osobno, poštom ili e-mailom), a on treba sadržavati: detaljan opis izložbe ili projekta, radni naziv izložbe, opis prostornih potreba, opis tehnickih potreba (stakla, video projektori, postamenti i sl.), CD s vizualnim materijalom o izložbi ili projektu (fotografije, crteži, skice, nacrti i sl.) i podatak koliko autora izlaže radove (ukoliko se radi o zajednickom projektu).

Takoder je potrebno navesti rokove moguceg održavanja izložbe, a poželjno je upozoriti i na prostor koji se preferira za održavanje izložbe ili projekta. Prijave bez tražene dokumentacije nece biti selektirane, naglašava se u priopcenju i podsjeca da se zahtjevi odnose na galerijske prostore MMC-a Luka, odnosno galerije Luka i Anex. Pristigle zahtjeve razmatra i selektira Umjetnicki savjet Udruge MMC Luka, a zadržava i pravo donošenja konacne odluke o izlagackom prostoru konacno prihvacenog zahtjeva.

Za organizaciju izložbi, Luka osigurava novac u iznosu koji se odreduje svake kalendarske godine posebno, ovisno o izdvojenim sredstvima iz proracuna za tu namjenu. Kandidati ce biti obaviješteni o rezultatima natjecaja pisanim putem 15 dana od donošenja odluke, zakljucuje se u priopcenju iz Multimedijalnog centra Luka.


Podijeli: Facebook Twiter