Poziv na turisticki obilazak Kaštijuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što je znak "Kaštijun" prije skretanja za tu lokaciju uz Premantursku cestu bio išaran pa "nestao" u nepoznatom smjeru, vec se neko vrijeme umjesto njega na istom mjestu nalazi putokaz s natpisom "Kaštijun - site visit". On pak usmjerava zainteresirane turiste da iz smjera Pule skrenu ulijevo kako bi razgledali - odlagalište otpada.

Oznaka se nalazi na uocljivom mjestu, no nije u standardiziranim bojama i velicini za takav tip natpisa. To je primijetio i citatelj koji je uputio e-mail našoj redakciji te smatra da je oznaka postavljena nelegalno pa time osim što ih dovodi u zabludu, predstavlja potencijalnu opasnost za sudionike u prometu.

"Kako je natpis u zelenoj boji na bijeloj podlozi, pretpostavljam da su je postavili "zeleni" ili oni koji se tako osjecaju. Shvacam potrebu ironiziranja od strane dijela puka koji ne smatra racionalnim projekt reciklaže sekundarnih sirovina na tom dijelu obale, pa i ja, kao stanovnik Volma, imam o tome svoje mišljenje", navodi citatelj.

Boji se, medutim da je postavljanjem table s ocitom namjerom da zaintrigira strane turiste, postignut suprotni efekt: lokalno stanovništvo je nije zamijetilo, navodi, prema njegovoj maloj anketi kod susjeda, a dvoji da se ijedan stranac nakon razgledavanja jedinog legalnog odlagališta otpadaka u regiji osjetio bogatijim.

"A koliko je bio sretan ako se pritom uputio svojim kamperom, vukuci kamp prikolicu ili plovilo mogu zamisliti. Vjerujem da se mnogima pokvarilo raspoloženje i da su u sebi pomislili "pa ovdje nas netko zaje....". Nimalo turisticka poruka, zar ne?", zakljucio je.

U Opcini Medulin nam kažu da oni nisu postavili znak, kao ni Županijska uprava za ceste koja daje odobrenje za postavljanje znakova na odredenim lokacijama i za njihov izgled. Tko ga je postavio i, još važnije, tko ce ga zamijeniti standardiziranim znakom stoga ostaje nepoznato. (P. L.)

 


Podijeli: Facebook Twiter