Poziv na sudjelovanje u milenijskoj fotografiji

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

Udruga MedulinArt u ponedjeljak će, pod pokroviteljstvom Općine Medulin, na medulinskoj Placi obilježiti početak Mjeseca hrvatske knjige snimanjem fotografije djece i odraslih koji drže svoju omiljenu knjigu. U projektu sudjeluju učenici OŠ dr. Mate Demarina, polaznici medulinskih vrtića i zainteresirani mještani, Istodobno će se na Placi otvoriti mini knjižnica u kojoj će od 0 do 24 sata građani moći posuditi, vratiti ili donijeti knjigu.

"Svjedoci smo sve češćeg zatvaranja knjižara i knjižnica. Knjiga ne smije bit luksuz i mora biti dostupna svima. Mini knjižnice postoje u svijetu, pa i u Hrvatskoj, primjerice u Poreču, Pazinu i Požegi. Nadamo se da će se takva praksa širiti. Istog dana u galeriji Loži na još ćemo jedan način ispreplesti dvije umjetnosti, postavljanjem izložbe fotografija inspiriranih knjigom", napominju u MedulinArtu.

Fotografiju će u 10.30 sati na Placi snimati Ana Lorencin Buljan, Lara Vujica i Luka Pretegiani, dok su zračne snimke povjerene Igoru Karasiju. I ovom fotografijom u udruzi žele ukazati na značaj knjige koja rapidno gubi na značaju i čita se sve manje.

"Odrasli čitaju sve manje, djeca pak skoro uopće. Zadaća svih nas je da knjigu promičemo kao društvenu vrijednost. Teatar Naranča posudio nam je kostime njihovih likova iz bajki pa će se među djecom čarobno naći kraljice, princeze, vile… Pozivamo građane da dođu na Placu, donesu svoju najdražu knjigu i budu dio ove važne fotografije kojom ćemo nastojati odati potrebnu počast Knjizi", napominju iz MedulinArta. (M. V. I.)


Podijeli: Facebook Twiter