Poziv Jovanovicu da isuši mocvaru i u rukometu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Rukometna udruga Mladi rudar sazvala je konferenciju za novinare pod nazivom "1+5 zašto i 1 zato", u svezi donesenih konacnih odluka stegovnog suda Hrvatskog rukometnog saveza o kaznama zbog prekinute utakmice Mladi rudar - Moslavina.

Predsjednik kluba Patrik Frankovic iznio je kompletnu kronologiju dogadaja, pustio usporenu snimku spornih detalja s utakmice, na kojoj se još jednom vidio veliki nesrazmjer u odnosu kazni izmedu dva kluba te kršenje mnogih pravilnika i propozicija HRS-a.

- Od samog pocetka pokušavali smo na pošten nacin stici do pravde i vjerovali smo da ce sve završiti kako treba. No, više je nego ocito da smo mi žrtve dodvoravanja nekome i da je upravo svaka odluka koja je donesena bila uperena protiv kluba. Ne znam na koji nacin bih se izrazio, ali više je nego jasno da je to urota ili zavjera protiv Rukometne udruge Mladi rudar. Nakon dugog razmišljanja, ipak smo odlucili nastaviti s natjecanjem, jer prvenstveno moramo misliti na mlade igrace i na klub. Važno je da klub funkcionira na najbolji moguci nacin - rekao je Patrik Frankovic.

Kljucna utakmica za osiguranje ostanka u Prvoj ligi, protiv Ivancice, bit ce odigrana u srijedu, 25. travnja, u Buzetu s pocetkom u 20 sati.

- Pozivam ministra Jovanovica koji "isušuje mocvaru" u nogometu, da isuši i ovu mocvaru u rukometu, jer HRS-om vlada mafija. S obzirom na to da se nitko nije udostojio doci na ovu konferenciju za novinare, iako su bili pozvani, tražim od ministra Jovanovica da primi delegaciju Mladog rudara koja ce mu sve te podatke dostaviti, a u toj delegaciji bit cu i ja osobno, rekao je gradonacelnik Labina Tulio Demetlika. (R. FONOVIC)


Podijeli: Facebook Twiter