Poziv istarskim školarcima da pišu o Matošu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ususret Danima Antuna Šoljana, koji će se 4. i 5. travnja po 19. put održati u Rovinju, tamošnje Pučko učilište objavilo je županijski natječaj za učenike srednjih škola s temom "Književno djelo i lik Antuna Gustava Matoša", a u povodu 100. obljetnice piščeve smrti.

Učenici su pozvani da do 15. ožujka na adresu rovinjskog POU-a dostave neobjavljene i izvorne radove, ne duže od tri kartice teksta, odnosno tri pjesme. Ako se radi o izvedbenim umjetnostima ili filmu, ne smiju biti duži od petnaest minuta.

- U obzir dolaze radovi u različitim umjetničkim izrazima - književnost (esej, pjesma, kratka dramska forma…), vizualne umjetnosti (likovni rad, film…) i izvedbene umjetnosti (performans, gluma…). Jednom riječju, svaki oblik rada o Matoševu životu i djelu koji se pokaže inventivan, uvjerljiv i cjelovit bit će prihvaćen, objašnjava Melita Jurkota iz POU-a.

- Autoru najbolje ocijenjenog rada, a o tome će odlučivati četveročlani žiri, dodijelit će se prva nagrada - jednodnevno putovanje u Veneciju za dvije osobe, a drugo i treće plasiranima poklon-bon u iznosu od tisuću, odnosno petsto kuna za kupnju knjiga i multimedije u trgovini Tisak Medije u Rovinju, u knjižarama Profila-Mozaika ili Algoritma u Puli ili nekoj drugoj istarskoj knjižari po dogovoru, objašnjava Jurkota.

Deset radova po izboru povjerenstva bit će predstavljeno na javnim mjestima Rovinja, i to od 31. ožujka do 6. travnja. Autorima pobjedničkih radova nagrade će biti uručene na svečanosti u sklopu 19. Šoljanovih dana, 5. travnja. (N. O. R.)


Podijeli: Facebook Twiter