Poziv demo bendovima za Rovinj Music Festival

Organizatori festivala Darko Zgrabljić i Zoran Božić (Danilo MEMEDOVIĆ)
Organizatori festivala Darko Zgrabljić i Zoran Božić (Danilo MEMEDOVIĆ)

Do kraja ovog mjeseca otvoren je natječaj za sve neafirmirane demo bendove i izvođače koji se žele prijaviti za sudjelovanje na Rovinj Music Festivalu koji će se od 28. do 31. prosinca održati u velikom šatoru na glavnom trgu u Rovinju. Pobjednik festivala bit će nagrađen snimanjem i izdavanjem albuma. Festival je otvoren svim žanrovima unutar rocka, a grupe se mogu prijaviti na internetsku stranicu rmfestival.org.

Prošlih godina, kako su danas novinarima u Puli rekli organizatori festivala Darko Zgrabljić i Zoran Božić, na njihovu se adresu iz šire regije prijavljivalo i do 130 prijava grupa koje još nemaju službeno diskografsko izdanje. Takav odaziv očekuju i ove godine, nakon čega će stručni žiri sastavljen od iskusnih glazbenika izabrati šest sastava koji će nastupiti u dvije festivalske večeri, u subotu 28. te u nedjelju 29. prosinca. Obje će večeri prije izabranih demo bendova nastupiti poznata glazbena imena, u subotu Urban & 4, a dan kasnije Elemental.

- Ove smo godine pozvali renomirane goste koji će nastupiti prije demo bendova, tako da nakon headlinera što više publike posluša i natjecateljske bendove, kazao je Zgrabljić. Prije Urbana prve će večeri nastupiti prošlogodišnji pobjednik festivala, sarajevski Aesthetic Empathy, a prije Elementala grupa Dream Project.

Njegov kolega Zoran Božić dodao je da je prednost što će demo bendovi koristiti za svoj nastup suvremenu i moćnu koncertnu opremu. U programu ovog festivala je i koncert Radojke Šverko u kazalištu Gandusio u ponedjeljak 30. prosinca te Night Expressa iste večeri u RMF šatoru, a tijekom novogodišnje noći, u utorak 31. prosinca, na glavnom trgu nastupit će tri rovinjska benda; Trio Evolution, No Limits i Feedback. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter