Poziv bendovima na pulsku gitarijadu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska glazbena unija Istarske županije i Rock Caffe organiziraju drugu po redu Gitarijadu Pula, koja ce biti održana u velikom šatoru na Portarati 2. i 3. svibnja. Na konferenciji za novinare održanoj u utorak u Rock Caffeu Nataša Petric Tasha iz HGU-a rekla je da se svi zainteresirani bendovi mogu prijaviti do 15. travnja.

- Pozivamo sve bendove koji gaje glazbu urbanog štiha, od rocka preko reggaea do hip-hopa, da se prijave, a to mogu uciniti pošalju li na adrese Hrvatska glazbena unija, Istarska 30, i Rock Caffe, Scaglierova 8, dvije demo snimke, biografiju i fotografiju benda. Prijave je moguce donijeti i osobno na te adrese, gdje ce za to biti predvidene dvije kutije. Strucni žiri u kojem ce biti poznati glazbenici odabrat ce osam bendova koji ce se natjecati na ovogodišnjoj Gitarijadi, rekla je Tasha.

U sklopu Gitarijade birat ce se i finalisti koji ce otici na Zabok festival - najpoznatiji festival demo bendova u Hrvatskoj. Tko ce sve biti u žiriju još je obavijeno velom tajne.

Mirko Mocko iz Rock Caffea najavio je da ce se nakon Gitarijade u velikom šatoru na Portarati, a u sklopu proslave Dana grada, održati dvije koncertne veceri.

- Prvog dana, dakle 4. svibnja, nastupat ce lanjski pobjednici Gitarijade - Radio Aktiv, a 5. svibnja na redu je koncert oko 30 glazbenika iz Pule i Istre, pod vodstvom Vece i Muhe koji su pokretaci i organizatori te veceri. Bit ce to jedan veliki all stars bend, kakav je pulska publika imala priliku vidjeti za rodendan Rock Caffea na Kaštelu 2010. godine, rekao je Mocko. (B. VINCEK)


Podijeli: Facebook Twiter