Pozitivnim pristupom do zdravlja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Zdravlje, ljudska i socijalna prava te zaštita okoliša naša su cetiri temeljna cilja", rekao je prof. dr. Slobodan Lang, predsjednik Hrvatske mreže zdravih gradova, na otvaranju godišnjeg sastanka te mreže u cetvrtak u Porecu. Okupilo se 70-ak strucnjaka iz zdravih gradova i županija diljem Hrvatske. Središnja tema trodnevnog susreta je skrb o starijim osobama s obzirom na trend starenja stanovništva, ali i trenutnu ekonomsku krizu koja se negativno odrazila na brigu o osobama trece dobi.

Prema Langovim rijecima, HMZG je i najjaca organizacija pozitivnog predznaka bilo koje vrste u zemlji. "Sve ostale organizacije i udruge okrenute su primjerice bolesti ili korupciji, te ih odlikuje negativan pristup. Stoga HMZG nosi teret da na nama izrastu i druge slicne organizacije koje ce se baviti znanjem, mirom, i drugim oblastima", kazao je Lang.

Gradonacelnik Edi Štifanic izrazio je zadovoljstvo titulom Poreca kao najzdravijeg grada u Hrvatskoj, koju mu je ova mreža lani dodijelila, te ocijenio da su posljednjih nekoliko godina ucinjeni ogromni pomaci u brizi za starije i nemocne. Zamjenica župana Viviana Benussi rekla je da ce Županija ubuduce još snažnije podupirati ciljeve zdravih gradova.


Podijeli: Facebook Twiter