Pozitivne vibracije raspjevane "Lavande"


Vikend je u Istri protekao u znaku nastupa priznatih domaćih i svjetskih pjevačkih zborova, a pjevalo se i u Novigradu. U Muzeju Lapidarium održan je godišnji koncert novigradskog mješovitog pjevačkog zbora "Lavanda" pod nazivom "Zajedno s vama" koji je privukao brojnu publiku.

Program je realiziran kroz dva glazbena bloka. U prvome su se zboraši predstavili istarskim narodnim skladbama: "Zrasla mi ladonja", "Frulica", "Zvoni pjesma", "A mezzanotte", "Oj Tonina" i "Bilo vavek veselo". U glazbenom intermezzu nastupli su gosti programa, folklorna skupina Hrvatskog društva iz Pirana, otplesavši popularni dubrovački ples, Linđo, uz pratnju starog glazbala, lijerice.

Uslijedio je drugi glazbeni blok, u kojem su se pjevači, pod ravnanjem sigurne ruke maestra Branislava Ostojića, predstavili s raznolikim repertoarom skladbi, otpjevavši neke a cappella, a neke uz pratnju harmonike, defa i gitare. Publika je gromoglasnim aplauzom pozdravljala poznate narodne pjesme, arije i šlagere: "Kao da te ne volim", "Tu je jubav moja", "Mamca, mamca, pošlite me", "Brala Jana kapini", "Čakule, čakule", "Ljubavna pjesma" i "Kaljinka" kada se kao solistica predstavila, izvrsnom izvedbom, Anica Matejčić.

Skladbe, su izvedene zdušno i besprijekorno, a članice "Lavande" prenosile su ih s puno ljubavi, kroz pozitivne vibracije do publike koja bi nakon svake izvedbe pjevače nagradila srdačnim pljeskom. Aranžmani pjesma, koje je priredio dirigent Ostojić, dali su dodatni glazbeni efekt pjesmama.

Koncert je završio zajedničkim nastupom "Lavande" i folklornog društva izvedbom popularnog kola iz opere Jakova Gotovca "Ero s onoga svijeta".

Zaslužnim pojedincima, udruguma i tvrtkama su uručena priznanja i prigodni pokloni u znak pažnje i zahvalnosti za dugogodišnju iznimnu suradnju. (Sanja BOSNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter