Pozitivne vibracije Radio Aktiva

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jedan od bendova koji su oduševili publiku na nedavno održanom Nova Garda Festivalu u utvrdi Casoni Vecchi je pulsko rovinjski Radio Aktiv, reggae ska projekt kojeg cine vec iskusni glazbenici, inace clanovi drugih, vec afirmiranijih bendova poput Rock Busa, Socijalne Službe i Blue Wavea. Više o ovom novom sastavu pulske rock scene saznajemo od samih clanova banda.

Iza imena Radio Aktiv stoje bubnjar Korado Vidulin, gitarist Marco Hrlic, klavijaturist Igor Vitasovic, trubac Tihomir Prugovecki, te gitarist i pjevac Mauricio Miki Vidulin i basist Aleks Ravnic, inace clanovi pulskog Rock Busa otkuda je i sve krenulo.

- Kao Rock Bus htjeli smo pokušati s tekstovima na hrvatskom jeziku, ali ti tekstovi nikad nisu sasvim sjeli u izricaj benda pa su ostali neiskorišteni. Onda smo prije mjesec, dva, došli na ideju okupljanja u ska reggae sastav i tako je nastao Radio Aktiv, rekao nam je Miki.

- Ideja je postojala par mjeseci, ali smo cijeli projekt razradili tek u posljednja tri, cetiri tjedna, odnosno okupili se, uvježbali i to, nadovezao se Korado, dodajuci da zasad imaju cetiri gotove autorske skladbe a na koncertu su se pak predstavili nešto dužim repertoarom, i to zahvaljujuci skladbama nastalim na licu mjesta, koje obiluju improvizacijama.

Na upit koji su daljnji planovi, Korado nam je odgovorio kako bi voljeli sastav brass sekcije, s barem još jednim saksofonom ili trombonom, no definitivno ce nastaviti jer "bila bi šteta da ne sviraju", kažu, te se namjeravaju što cešce nalaziti s obzirom na raštrkanost clanova. Naime, Korado studira geodeziju u Zagrebu te je clan još dva benda: Socijalne Službe i Ramones Tribute benda. Igor je takoder student, ali brodogradnje u Rijeci, dok je Tihomir pjevac rovinjskog Big Wavea. Miki uci za geodetskog tehnicara dok su Marco i Alex ucenici gimnazije, pa iako im uskladivanje termina za probe nije lako, band kaže da kad se uživa u radu uvijek se nade vremena.

Radio Aktiv kažu da im se uzori razlikuju od clana do clana ali da bi voljeli zasvirati s Gustafima ili nekim drugim veselim bendom, te da im je drago biti dio scene "lijepih mladih bendova" u Puli.

 


Podijeli: Facebook Twiter