Pozitivna ocjena radu župana

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U nešto više od cetiri sata i bez vece rasprave, vijecnici Županijske skupštine odradili su 23 tocke dnevnog reda. Tako je, primjerice, o izvješcu o lanjskom radu župana Ivana Jakovcica raspravljao samo Marino Roce iz oporbenog Kluba HDZ-HSS.

Izvješce je usvojeno s 23 glasa za i tri suzdržana glasa vijecnika Kluba HDZ-HSS. Rocea su zanimali efekti mjera koje je Županija donijela vezano uz pomoc gospodarstvu, konstatirao je da se dosta napravilo u turizmu i poljoprivredi i da jacu akciju treba usmjeriti prema industriji te da ne vidi strategiju u pravcu preradivacke industrije, dok je pohvalio osnivanje Metrisa.

- Ja sam dijete industrije, a ne, kako se misli, turizma, veli Jakovcic te istice da je Metris nastao zbog želja i potreba Uljanika, Cimosa i Tehnomonta. Župan je rekao da bi i on htio znati koliko je otvoreno novih radnih mjesta i koliko njih nije zatvoreno zbog županijskih mjera pomoci gospodarstvu, ali da se teško može doci do tih podataka.

Župan je citirao jedan dnevni list u kojem piše da je Istra bez državne pomoci cak sedam puta razvijenija od Slavonije. Zamjerio je Roceu koji stalno govori kao da je Istra država. "Istra nije država", naglasio je župan i spomenuo da ce zbog reforme porezne politike Istra ostati bez deset milijuna kuna te da vec 20 godina od države dobiva samo mrvice.

Jakovcic je rekao da je rezultat njegovih putovanja 106 projekata i 20 milijuna eura za Istru. Ustvrdio je da je napravljeno i više od toga, posebno na edukaciji, pa su županijske službe osposobljene, cak i bolje od onih u državnim institucijama, za poslove vezane za korištenje sredstava iz Europske unije. Informirao je županijske vijecnike da je španjolski veleposlanik rekao da bi o tome kako se pripremiti za ono što slijedi pri ulasku u EU od Istre mogle uciti ne samo mnoge hrvatske županije, nego i europske regije.


Podijeli: Facebook Twiter