Pozitivan i "B" uzorak Tysona Gaya

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uzorak "B" bivšeg svjetskog prvaka u sprintu američkog atletičara Tysona Gaya, koji je uzet izvan natjecanja u svibnju, također je pozitivan na zabranjenu supstancu, objavila je Američka antidopinška agencija (USADA).

"Možemo potvrditi da je analiza i 'B' uzorka Tysona Gaya završena i da je ona potvrdila pozitivne nalaze 'A' uzorka", izjavio je izvršni šef USADA-e Travis Tygart ne otkrivajući gdje je obavljeno testiranje.

"Rezultati ovih testova bili su očekivani s obzirom na Gayevo prihvaćanje odgovornosti za supstance pronađene u njegovom tijelu odmah nakon otkrivanja rezultata analize 'A' uzorka", dodao je Tygart.

Gay je u intervjuu 14. srpnja u suzama otkrio da je njegov "A" uzorak uzet izvan natjecanja u svibnju bio pozitivan na zabranjenu tvar.

"Nema priču o sabotaži. Nemam laži. Samo sam vjerovao nekome i ta me osoba iznevjerila", kazao je tada Gay ističući da nikada nije namjerno uzeo doping. "Pogriješio sam", dodao je 30-godišnji atletičar koji ima drugo najbrže vrijeme u povijesti na 100 m (9.69 sekundi).

Gay nikada prije nije "pao" na doping testu i sudjelovao je u USADA-inom programu u kojem se atletičari podvrgavaju dodatnim testiranjima ne bi li pokazali da su "čisti". (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter