Pozicioniranje Rovinja kao top destinacije u međunarodnim okvirima


Konferencijom za novinare, a potom i brzim tečajem pola, jučer je pod posebno izgrađenom kupolom za posjetitelje ove atraktivne sportske igre započela trodnevna manifestacija i druga edicija Rovinj Beach Polo Cupa.

O važnosti Polo Cupa govorio je David Flam, direktor marketinga u Maistri, kazavši da ovim prestižnim događanjem ova hotelijersko-ugostiteljska kuća još jednom potvrđuje svoju stratešku orijentaciju prema razvoju vrhunskog turizma.

- U suradnji s partnerima kontinuirano kreiramo nove turističke proizvode, a jedan od njih je i polo turnir, kako bi Rovinj pozicionirali kao top destinaciju u međunarodnim okvirima. Istovremeno, u razvoj vrhunskog turizma konstantno ulažemo, dosad smo uložili tri milijarde kuna, a do 2020. godine uložit ćemo još dvije milijarde kuna, čime će svi objekti s našim potpisom imati kategoriju četiri, odnosno pet zvjezdica - rekao je Flam, dodajući i da se tijekom trajanja turnira očekuje ostvarenje oko šest tisuća noćenja, pretežno Nijemaca i Austrijanaca, te domaćih gostiju.

Čitav hepening "pojačan" dodatnom tribinom za gledatelje, ali i brojnim programima i zabavama.

Ekskluzivan događaj

- S obzirom da je ovo ipak ekskluzivan događaj i nije namjera da bude otvoren za previše publike, očekujemo nešto više od 200 gledatelja. Takav je turnir i dio naše strategije i usmjerenosti k organizaciji vrhunskih i prestižnih evenata koji Maistri, Rovinju i Istri donose dodanu vrijednost i profitabilnost - naglasio je Flam.

O ovogodišnjoj ediciji polo turnira govorio je predsjednik organizacijskog odbora Uwe Zimmermann, istaknuvši utakmice između šest ekipa (lani četiri) i dolazak svjetski poznatih jahača iz Argentine, Brazila, Njemačke, Švicarske, Mađarske, Italije. Pored toga, tu je i šezdesetak prekrasnih argentinskih polo konja. Smatra i da je jedan od razloga ove godine još atraktivnijeg polo događanja, odziv velikog broja "jakih" i poznatih sponzora.

Podignuta kvaliteta

- Uza sve to, ove smo godine dodatno podignuli kvalitetu turnira poboljšanjem kvalitete terena, dodavanjem još dva tima te povećanjem broja ženskih igrača i otvaranjem gledališta za javnost - rekao je Uwe Zimmermann, ne zaboravivši pritom pohvaliti domaćine, ali i ljepote grada u kojem se turnir održava. - Organizacija je još bolja nego lani i planiramo tu dolaziti još dugo godina. Uvjeti su nam odlični, sve je dobro, sviđa nam se. Svi smo jako pozitivni, s nama su i naše obitelji, a vjerujemo da dolazak polo timova i vrhunskih igrača i sudaca iz Brazila, Švicarske, Njemačke, Mađarske i drugih zemalja pridonose i promociji Hrvatske u svijetu, pogotovo među polo publikom koja je uvijek zainteresirana za vrhunske, pa i skuplje objekte i sadržaje.

Turniri pola igraju se po cijelom svijetu, turnir u Rovinju je, kako kaže, jedinstven, jer je na puno manjem terenu i na pijesku, što pridonosi atraktivnosti i boljem viđenju vještina igrača.

O Rovinju kao turističkoj destinaciji, ali i sinergiji grada i Maistre, govorio je dogradonačelnik Marino Budicin, kazavši da ovako važna događanja poput Rovinj Beach Pola doprinose pozicioniranju Rovinja, Istre, ali i cijele Hrvatske kao poželjne i zanimljive turističke destinacije.

Danas parada i koncert

Cijena ulaza u arenu je 100 kuna. Prvog dana turnira nije bilo previše publike koja se u puno većem broju očekuje danas i sutra.

Današnji polo dan započinje povorkom konja koja će se od 10 sati kretati prema centru grada do kavane Hotela Adriatic. Oko 11 sati povorka polo igrača i argentinskih konja te luksuznih automobila marke Bentley trebala bi biti na Trgu maršala Tita. U 14 sati najavljeno je otvaranje polo arene, a pola sata kasnije i zabavni program sve do 15 sati kad započinje prva subotnja utakmica. U 22 sata u ex TDR-u nastupa Tony Hadley, bivši član grupe Spandau Ballet, dok je za 23.30 najavljen DJ Party. (Nina ORLOVIĆ RADIĆ, snimio G. ŠEBELIĆ/CROPIX)


Podijeli: Facebook Twiter