Pozdrav ljetu kod rudarskog Šohta

Silvana Fable s gradonačelnikom Tuliom Demetlikom
Silvana Fable s gradonačelnikom Tuliom Demetlikom

Pred brojnim posjetiteljima s pozornice kod rudarskog Šohta na Pjacalu u subotu je emitirana posljednja ovosezonska emisija Radio Labina "Istarska vikend kartolina". Popratno uz emisiju, organizirana je po drugi put i manifestacija "Pozdrav ljetu", zamišljena da se uz izravni radijski prijenos građani i slušatelji druže uz dobru marendu i promotivne cijene. Manifestacijom se promovira i Pjacal, za mnoge nepoznat dio grada koji s ponosom simbolizira dio rudarskog Labina.

Projekt urednice Silvane Fable

Projekt je to urednice, voditeljice i novinarke labinskog radija Silvane Fable. Tijekom ljeta u emisiji "Istarska vikend kartolina" Fable je najavljivala i pratila razne manifestacije diljem Istre, a na valovima RIMA-e (Radijska istarska mreža) mogli su je pratiti slušatelji na cijelom Poluotoku. Budući da se turistička sezona primiče kraju, Radio Labin se emisijom uživo želi približiti svojim slušateljima te, kako je rekao voditeljski dvojac Silvana Fable i Mario Benčić, žele se sa slušateljima i gledati. A ponudili su im i marendu - na jelovniku su bile srdelice i ćevapi, naravno uz čašu vina, bijelog ili crnog.

Posjetitelje su pozdravili gradonačelnik Tulio Demetlika i direktorica labinske Turističke zajednice Radmila Paliska Kos. U suradnji s LAG-om Istočna Istra organiziran je i mini sajam domaćih autohtonih proizvoda na kojem su izlagali i za radijskim mikrofonom redali se vlasnica OPG-a Olgica Škopac, obrti Merania i Maruškić - William Miletić te Gljivarsko društvo Martinčica, a s Pazinštine je stigao Darko Matijašić, poznati istarski ugostitelj, koji je govorio kako se prave najkvalitetnija vina koja su se ovdje mogla i kušati.

Serđo Valić i mnogi drugi

U bogatom zabavno-glazbenom programu posjetitelje na Pjacalu i slušatelje kraj radio prijemnika zabavljali su Serđo Valić, Diego Zulijani, Predrag Ljuna, Silvija i Aleksej, Valter Golja Poštin, Akord Live Bend, Adriana Miletić, Rafaela Blažina, Antonio Mrzlić, Franko Kalac, DJ Stefix i Studio il Movimento, a povodom Svjetskog dana prve pomoći održana je i edukativna akcija Crvenog križa. (Adriano ŠĆULAC)


Podijeli: Facebook Twiter