"Pozdrav iz zadnje golf rupe"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predstavnici šest udruga okupili su se u srijedu ispred Banskih dvora te su Vladi urucili cetiri velike razglednice s natpisima "Pozdrav sa zadnje rupe" i "Pozdrav iz Motovuna", na kojima su gradani stavljali potpise za ukidanje Zakona o igralištima za golf te poruke Vladi i Saboru.

Razglednice su to koje su gradani potpisivali tijekom zajednickih akcija udruga u proljece 2009., a u srijedu ih je preuzeo glasnogovornik Vlade Zlatko Mehun.

Predstavnici Zelene akcije, GONG-a, Transparency Internationala Hrvatske, Zelene Istre iz Pule, Udruge "Grad" iz Dubrovnika i Udruge "Sunce" iz Splita podsjetili su da je pocetkom ove godine premijerka Kosor najavila izmjene Zakona o igralištima za golf pa smatraju da je pravo vrijeme za urucivanje razglednica.



- Što se vaših inicijativa tice, sigurno ce biti pažljivo razmotrene kao i sve druge inicijative koje dolaze od gradana i udruga. Znate da je predsjednica Vlade još prije tri mjeseca najavila odredene izmjene i dopune Zakona o igralištima za golf i one su sada u svojevrsnoj proceduri. Što ce sve skupa donijeti, naravno, stvar je javne rasprave, koja bi trebala uslijediti kada se prvi prijedlog takvog nacrta pojavi u nadležnom ministarstvu, rekao im je Mehun.

U udrugama isticu da iz Zakona o igralištima za golf treba ukloniti odredbu koja omogucava izvlaštenje te onemoguciti gradnju vila i apartmana na poljoprivrednom i šumskom zemljištu koje postane igralište za golf.

Posebna opasnost prijeti Istri, gdje se planira gradnja velikog broja terena na ekološki, kulturno i krajobrazno osjetljivim podrucjima, te Srdu iznad Dubrovnika.


Podijeli: Facebook Twiter