Pozdrav Azri i mladim novigradskim snagama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Park Novigradske biskupije ugostio je drugu i posljednju vecer petog po redu Parkfesta. Dok je prva vecer prošla u "urbanijim" plesnim ritmovima reggae, ska, punk i hip-hop glazbe - drugu su obilježile žestina, distorzija i velika doza nostalgije, zahvaljujuci prvenstveno Pozdravu Azri, ciju su publiku zagrijali mladi bendovi Bežicni Kabel i The Undead.

Headlineri druge veceri, a vjerojatno i najveca atrakcija cjelokupnoga ovogodišnjeg festivala bijahu Pozdrav Azri, projekt zapocet kao tradicionalno okupljanje dva bivša clana te legendarne Yu grupe - Borisa Leinera i Miše Hrnjaka, koji su uz pomoc mladog gitarista Miljana Bakica uspješno izveli legendarne hitove kao što su "Balkan", "Lijepe žene prolaze kroz grad", "Krvava Meri" i "Užas je moja furka". Da je nostalgija cesto prava droga uvjerila se publika pomahnitavši na svaki poznat im Azrin zvuk, s rukama u zraku, otvorenim grlima i ostalim znakovima oduševljenja. Dok je lijep dio odsviranog "best-of" repertoara korektno otpjevao Leiner, vokalni dio Pozdrava Azri je upotpunila i otkacena prilika Domagoja Vorbergera. Vorberger je otpjevao zanimljiv repertoar: "Fa fa fa", "Usne vrele višnje", "Pit… i to je Amerika" i "Kurvini sinovi", cijoj je iterpretaciji dodao pravu punk/anarhija maniru. Nastup na Parkfestu je bio Pozdravu prva stanica na turneji po ex-Yu prostorima, za koju po cutom i videnom preksinoc možemo slobodno reci da ce biti više nego uspješna.

Led druge, "rockerske" veceri, kako je to srocila mlada voditeljica, probili su mladi novigradski metalci The Undead. Novigradski nemrtvi su svojim prijateljima u publici koja se još skupljala odsvirali par autorskih skladbi te red obrada, prvenstveno ekstremnih Venoma i renomiranih trash-metalaca Sepulture. Iako pomalo staticni pri nastupu, odlicno uvježbani Novigradani oduševili su poklonike metala okupljene u parku.

Nakon Undeada nastupio je porecko-novigradski Bežicni Kabel, dinamican trio koji je odsvirao šaroliki repertoar domacih obrada obogacenih prstohvatom autorske rock vegete. Pred sve brojnijom publikom svoje su mjesto našle skladbe poput Banove "Ruzinavi Brod" i Belanove "Rijeka snova", ali i podosta ex-Yu rock antologije kao zagrijavanja za zvijezde veceri poput, izmedu ostalih "Amsterdama" Riblje Corbe i "Kruga" EKV-a.


Podijeli: Facebook Twiter