Požari haraju jugom Kalifornije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Šumski požari oteli su se kontroli na području južne Kalifornije, prisiljavajući vlasti u San Diegu da u srijedu narede evakuaciju tisuća stanovnika uključujući studente državnog sveučilišta.

Televizijske snimke pokazuju nekoliko kuća u plamenu i gusti crni dim koji lebdi nad oceanom u trenutku dok počinje sezona požara u jednoj od najsuših godina u povijesti Kalifornije.

Jedan od požara koji je izbio u blizini Carlsbada oko 40 kilometara sjeverno od San Diega brzo je ugrozio grad i najmanje je osam kuća, jedna stambena zgrada i dva poslovna prostora izgorjelo.

Državno sveučilište u obližnjem San Marcosu evakuirano je, a prema službenim izvorima izgorjelo je najmanje 36 četvornih kilometara šuma na području toga okruga.

U drugom požaru u blizini mornaričke baze Camp Pendleton sjeverno od San Diega izgorjelo je oko 24 četvorna kilometara šuma i evakuirani su vojni objekti. Guverner Kalifornije Jerry Brown u srijedu je proglasio izvanredno stanje. Na području Carlsbada dio stanovnika ostao je i bez struje. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter