Požar zatvorio pizzeriju Niagara

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U ponedjeljak oko 2.40 sati buknuo je požar u skladištu pizzerije Niagara u Teslinoj ulici u Puli. U požaru nije bilo ozlijedenih, no nastala je znatna materijalna šteta. Po izvješcu policije uzrok požara za sad nije utvrden, a vatrogasci su ga uspjeli ugasiti oko 3.30 sati. Nakon policijskog ocevida vlasnik Niagare Mario Bankovic pokazao nam je izgorjelo skladište.

- Zapalilo se samo skladište, ali je dim ušao i u pizzeriju. Sad mjesec dana sigurno necemo raditi. Iako vatra nije zahvatila pizzeriju morat cemo sve oliciti jer su zidovi uništeni od dima i cade. Umjesto praznika slijedi nam novogodišnja radna akcija. Šteta je oko 50.000 kuna. U skladištu su bili ledomati, frižideri i ostali inventar, rekao nam je Bankovic.

U zacadenom skladištu prepoznali smo i rastopljene stolice, miješalicu za tijesto i vagu. I skuter koji je unutra bio parkiran nije bolje prošao, potpuno je uništen. Bankovic do jutra nije znao da mu je skladište izgorjelo, tada ga je, veli, nazvao jedan policajac. Požar su najvjerojatnije vatrogascima dojavili susjedi. Zanimljivo je da su vrata skladišta s vanjske strane bila neoštecena, a na njima nije bilo ni najmanje naznake da se s unutrašnje strane odvijao pravi pakao.

- Vatra je najvjerojatnije polagano tinjala jer je bilo sve zatvoreno i nije bilo previše zraka. Izgleda da su se krpe koje su se sušile s ove strane peci zapalile, rekao je Bankovic.

Naime, stražnji dio krušne peci, odnosno peci za pizze, dijelom ulazi u skladište, pa su se krpe, kako tvrdi Bankovic, najvjerojatnije zapalile jer je ona još uvijek bila jako vruca.


Podijeli: Facebook Twiter