Požar uništio prugu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Veliki požar planuo je u subotu na željeznickoj postaji u Kistanjama. Zapalilo se oko 1.500 starih željeznickih pragova, a vatra se munjevitom brzinom pocela širiti prema pruzi Knin - Zadar te Centru za reciklažu u vlasništvu zagrebacke tvrtke CIOS. Usprkos polijevanju vodom dio pruge je izgorio, kao i objekt Centra za reciklažu u kojemu su se nalazile brojne olupine automobila, rezervoari i boce pod pritiskom te je prijetila opasnost od eksplozije.

No, zahvaljujuci naporima vatrogasaca koji su ušli u vatrom zahvaceni prostor i uklonili opasne boce dok su istovremeno automobili premještani viljuškarom izbjegnut je najgori scenarij. Vatra je na trenutke prijetila i željeznickoj postaji, a brojni mještani Kistanja cije su kuce tek 30-ak metara udaljene od goleme plamene buktinje sa strahom su promatrali borbu vatrogasaca sa požarom nadajuci se da ce ga obuzdati.

Zapaljene stare željeznicke pragove natopljene gorivom i uljima bilo je gotovo nemoguce ugasiti te su vatrogascima u pomoc stigla i dva kanadera uz koje je požar stavljen pod kontrolu.

Nekoliko minuta prije izbijanja požara prugom je prošao vlak iz Knina za Zadar pa je, vele mještani, moguce da je požar izbio od iskrenja prilikom kocenja vlaka.

Požar u kojem je izgorjelo izmedu 1000 - 1500 komada starih drvenih pružnih pragova lokaliziran je subotu u 18,05 sati, izvijestila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje. (Z. DELJANIN/NL)


Podijeli: Facebook Twiter