Požar u tvornici parketa pod nadzorom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Požar koji je noćas, trideset minuta poslije ponoći, izbio u krugu tvrtke Požgaj Grupa u Velikom Bukovcu pokraj Ludbrega još uvijek traje ali je stavljen pod kontrolu, izjavio je za Hinu županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Kolaček.

Kolaček je potvrdio da je dojava o požaru stigla tridesetak minuta nakon ponoći nakon čega su vatrogasci odmah izašli na teren, a da se radi o velikom požaru svjedoči i činjenica da je već nakon tridesetak minuta vatra zahvatila većinu skladišnog kompleksa tvrtke podnih obloga i parketa. U požaru su u potpunosti izgorjele dvije skladišne hale u kojima su bili drveni proizvodi tvrtke te okolni objekti dok je proizvodni dio kompleksa, koji se nalazi s druge strane ceste, ostao netaknut.

Vatrogasni zapovjednik navodi da su najveći problemi u gašenju požara bili jačina vatre i velika temperatura, koji su onemogućavali bilo kakvo efikasnije gašenje vatre, kao i nedostatak vode i požarnih puteva. Zbog blizine privatnih kuća i guste borove šume aktivnosti vatrogasaca u noći bile su usmjerene na rušenje stabala i obranu privatnih kuća, objasnio je Kolaček ističući da je većina posla u gašenju požara i sprječavanju njegovog daljeg širenja napravljena do jutarnjih sata kada je glavnina vatrogasaca poslana na odmor.

Po njegovim riječima, požar je u ovim trenucima pod kontrolom, a novo veće okupljanje vatrogasaca i početak aktivnosti na potpunom gašenju požara najavljen je za 13 sati. Požar bi trebao biti ugašen do večernjih sati. U gašenju požara u noćnim i jutarnjim satima sudjelovalo je 145 vatrogasaca iz dvije javne vatrogasne postrojbe iz Varaždina i Koprivnice te još 14 dobrovoljnih vatrogasnih društava iz obiju županija s ukupno 26 vatrogasnih vozila. Uzroci požara znat će se nakon obavljenog očevida koji počinje sutra u jutarnjim satima, rekao je za Hinu Matko Murić iz Policijske uprave varaždinske.

Inače, Požgaj Grupa nalazi se u samom vrhu Hrvatske po proizvodnji podnih obloga i parketa. Većina proizvoda namijenjena je izvozu. (Hina, snimio Ž. HAJDINJAK/CROPIX)


Podijeli: Facebook Twiter