Požar u Splitu dokaz je da država zanemaruje sustav Civilne zaštite

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Ne treba upirati prstom ni u koga bez čvrstih dokaza. Dok nam ne bude dostupan izvještaj s terena, teško je reći tko je kriv za propuste koji su se dogodili. No jedno je jasno - reakcija sustava trebala je biti bolja", izjavio je Boris Miletić, predsjednik IDS-a na upit Glasa Istre o ostavki potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića.

"Na ostavku ministra Krstičevića gledam kao na čin odgovornosti prema svim građanima Republike Hrvatske koji zaslužuju učinkovitije i bolje funkcioniranje cjelokupnog sustava Civilne zaštite. Sigurnost i stabilnost temelj su svake uređene države! Zašto moramo nakon svakog incidenta konstatirati kako je "sustav, nažalost, opet zakazao," rekao je Miletić.

"Neprihvatljivo je da u 2017. godini naši vatrogasci spašavaju živote ljudi s prastarom i neispravnom opremom i vozilima, čemu smo svjedočili u ovom tragičnom požaru u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Pa ne bi li siguran odlazak na intervenciju trebao biti apsolutni preduvjet rada svakog vatrogasca?" (D. GRAKALIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD PETKA


Podijeli: Facebook Twiter