Požar u Cimosovoj kataforezi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U požaru koji je u srijedu u 14.40 sati izbio u tvornici automobilskih dijelova Cimos u Buzetu uništen je dio krovišta kataforeze, postrojenja za lakiranje automobilskih dijelova. Nije bilo zagadenja okoliša niti unesrecenih. Materijalna šteta, izjavio je direktor Cimosove tvornice Buzet Romeo Božic, procjenjuje se na oko 15.000 kuna.

Prvo su, rekao je Božic, primijeceni intenzivan dim i miris paljevine. Ubrzo zatim na krovištu kataforeze zapalili su se plasticni svjetlosni poklopci što je uzrokovalo otvoreni plamen. Djelatnici Cimosa odmah su poceli s gašenjem da bi sprijecili širenje vatre te pri tome ispraznili 22 aparata za gašenje požara prahom. Nakon nekoliko minuta stigli su vatrogasci, preuzeli intervenciju, ugasili požar te osigurali požarište, izjavio je Božic.

Dežurna smjena Javne vatrogasne postrojbe Buzet, trinaest vatrogasaca sa šest vozila, požar je lokalizirala u 15.30 sati, a ubrzo zatim i ugasila.

- Zahvaljujuci pravovremenoj intervenciji djelatnika Cimosa te vatrogasaca, sprijeceno je širenje vatre i time veca materijalna šteta, rekao je zamjenik zapovjednika JVP-a Denis Prodan. Ocevid je obavio protupožarni inspektor. Uzrok incidenta je greška u tehnološkom procesu, odnosno prekomjerno zagrijavanje dimovodne cijevi.


Podijeli: Facebook Twiter