Požar u bolnici - deseci mrtvih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U požaru koji je u petak u noci zahvatio bolnicu u istocnoindijskom gradu Calcutti, po posljednjim informacijama, poginule su 73 osobe, vecinom pacijenti koji su spavali kada je požar izbio, javljaju agencije.

Požar je izbio u podrumu zgrade i brzo se raširio kroz ventilacijski sustav uredaja za klimatizaciju. Svjedoci su rekli da je vatrogascima bilo potrebno sat vremena da dodu jer su se vatrogasna vozila teško probijala do bolnice do koje vodi splet uskih i krivudavih ulica.

Tijekom prijepodneva požar je stavljen pod nadzor a spasioci su poceli iznositi mrtve iz zgrade, ukljucujuci i dvoje djece cija su tijela bila pokrivena zelenim pokrivacima, rekao je svjedok agenciji Reuters.

Potpredsjednik bolnice AMRI novinarima je rekao da su najmanje 73 osobe izgubile život u požaru, od kojih su svi osim troje bili pacijenti. On je rekao da je 90 pacijenata uspješno evakuirano.

"Vatra je detektirana u tri sata i trideset minuta... pozvali smo vatrogasnu brigadu u roku od pet do deset minuta", rekao je potpredsjednik S. Upadhay na konferenciji za tisak.

Ljutiti stanovnici Calcutte optužili su bolnicku upravu da je prekasno reagirala i podsjetili da je prije tri godine takoder izbio požar u bolnici. Tada nije bilo žrtava.

"Bolnica je takva da ni ljestve ni vatrogasci nisu mogli proci... tako da je operacija spašavanja malo kasnila a za to vrijeme se dim digao do viših katova", rekao je novinarima Firhad Hakim, ministar urbanog razvoja države Zapadni Bengal.

Mamata Banerjee, glavna ministrica i ministrica zdravstva Zapadnog Bengala, odmah je povukla dozvolu za rad bolnici AMRI koja je dio vodeceg lanca klinika u gradu.

Calcutta je dugo bila prijestolnica Indije pod britanskom vlašcu a sada je glavni grad Zapadnog Bengala.

 


Podijeli: Facebook Twiter