Požar smeća u pogonu C.I.O.S-a, nema ozlijeđenih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nema ozlijeđenih u požaru koji je u ponedjeljak nešto iza 20 sati zahvatio otvoreno skladište C.I.O.S.-a u zagrebačkom naselju Jankomir i koji je možda podmetnut, priopćeno je iz C.I.O.S.-a.

Iz te tvrtke kažu da još nije poznat uzrok požara, ali da je djelatnik zaštitarske službe desetak minuta prije njegova izbijanja primijetio paraglajdera koji je kružio nad otpadom, točno nad mjestom izbijanja požara.

"Sukladno izjavi zaštitara, požar je izbio na samom vrhu hrpe otpada. Da je požar izbio na dohvatljivom mjestu, gašenje bi započela i zaštitarska služba centra za reciklažu, no dim je primijećen na nedostupnom vrhu gdje nije uobičajeno da počnu požari izazvani samozapaljenjem otpada", kaže se u priopćenju C.I.O.S.-a.

Dodaje se da gori otpadni namještaj i drugi drveni otpad te dio ograde otvorenog skladišta, a sva postrojenja i upravne zgrade su sigurni.

Iz C.I.O.S.- a prenose izjavu pročelnika Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba Pavla Kalinića, prema kojoj je požar pod kontrolom, u intervenciji je tridesetak vatrogasnih vozila, procjenjuje se da će biti ugašen za 15 do 20 sati.

U krugu poduzeća C.I.O.S., tvrtke koja prikuplja i prerađuje industrijski otpad na zagrebačkom Jankomiru, u ponedjeljak oko 20,30 sati došlo je do požara smeća, gašenje je u tijeku, a nema ozlijeđenih, izvijestili su iz Policijske uprave zagrebačke.

Na gašenje velikog požara u pogonu C.I.O.S.-a, u Ulici Josipa Lončara 15, poslano je trideset vatrogasnih vozila, potvrdili su Hini iz Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Zagreb. Intervencija je u tijeku, a očekuje se da će gašenje trajati čitavu noć, rekli su iz JVP-a.

Požar je prouzročio ogroman dim koji se vidi u zapadnom dijelu grada te na području Novog Zagreba.

C.I.O.S. grupa u većinskom je vlasništvu njemačke Scholz grupe koja godišnje ostvaruje 3,7 milijardi eura prihoda poslujući na više od 400 različitih lokacija u više od 25 zemalja svijeta. Vodeća je regionalna kompanija za sakupljanje i recikliranje željeznog i čeličnog otpada i ostalih otpadnih materijala. Na više od 80 lokacija u regiji, godišnje obradi 1,1 milijun tona otpada, a zapošljava 2.000 djelatnika, od toga više od tisuću u Hrvatskoj. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter