Požar na katu obiteljske kuće u Kaštelu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U požaru koji je buknuo na katu obiteljske kuće u mjestu Kaštel pokraj Buja jedna je osoba, po neslužbenim informacijama, lakše ozlijeđena zbog udisanja dima te je vozilom hitne pomoći prebačena na liječenje.

Dojava o požaru zaprimljena je u 7.10 sati, a u potpunosti ga je ugasila umaška vatrogasna postrojba u 7.40. Uzrok požara će utvrditi protupožarni inspektor PU istarske tijekom očevida.

Vatrena stihija i dim su gotovo u potpunosti uništili unutrašnjost obiteljske kuće na katu, dok je prizemlje, u kojem se nekada nalazila trgovina, prošlo bez oštećenja. Vatrogasci su tijekom gašenja s kata izvukli sve što se moglo zapaliti i izbacili ispred kuće.

Zamjenik zapovjednika umaških vatrogasaca Boris Milić nam je nakon gašenja izjavio da su morali brzo reagirati jer je postojala opasnost da se vatra proširi na okolne objekte.

- Srećom, vatru smo locirali i ugasili prije nego se uspjela proširiti na susjednu kuću. Za osobu koja se nalazila u kući dok je izbio požar znam da je prebačena na liječenje, ali detalji mi nisu poznati. U kući je nagorio namještaj i kuhinjski elementi te razne stvari i odjeća, kaže nam Milić.

U gašenju požara je sudjelovalo šest vatrogasaca JVP-a Umag s tri vozila. Na mjestu događaja okupilo se više mještana koji su potvrdili da je muškarac koji živi u toj kući dobro te da je prošao bez opekotina, ali da se nadisao dima pa je zato prebačen na liječenje.

Policija je osiguravala mjesto događaja do završetka gašenja, kada je počeo očevid. Više informacija o uzroku požara dat će PU istarska. (piše i snimio M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter