Požar na Hvaru, evakuirani turisti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jutros je na Hvaru zapocela evakuacija gostiju kampa Vira zbog požara koji je buknuo u blizini, a širi se zahvaljujuci jakoj buri koja puše na tom otoku, doznaje se u policiji.

Policija je priopcila da je vatra buknula oko 9 sati u uvali Pribinje u samoj blizini kampa u kojem se nalazi stotinjak gostiju. S obzirom na to da vatra nošena jakom burom sve više zahvaca podrucje oko kampa; odluceno je da se istocni dio kampa preventivno evakuira.

Vatrogasci su s cetiri vozila neposredno nakon dojave izašli na mjesto dogadaja i zapoceli s gašenjem vatre koja se nošena jakim vjetrom širila po ranije opožarenom podrucju.

Procjena situacije je bila takva da su vrlo brzo angažirane dodatne zemaljske snage, vatrogasci iz Starog Grada i Jelse, tako da je prema informacijama iz DVD-a Hvar na terenu trenutno 40-ak vatrogasaca i sedam vozila. Nešto poslije 10 sati u gašenje su se ukljucila i tri kanadera, pa se zbog njihove djelotvornosti može reci da je požar pod kontrolom.

Kuce u uvali Pribinja, turisti i zaposlenici kampa nisu ugroženi. Policija radi na utvrdivanju uzroka i nacina izbijanja požara, a opožarena su oko dva hektara zemljišta.

 


Podijeli: Facebook Twiter