Požar na Bracu pod kontrolom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Požar na otoku Bracu stavljen je pod kontrolu, kao i onaj koji je jucer izbio na cetiri mjesta  oko Perkovica i Mravnice, dok su i dalje aktivna požarišta kod Primorskog Dolca i Prgometa te na planini Svilaji, izvijestila je veceras Državna uprava za zaštitu i spašavanje.

Požar otvorenog prostora koji je u prijepodnevnim satima buknuo kod mjesta Primorski Dolac i Prgomet i dalje je aktivan, a gori na dvije lokacije. Na brdu Ljubec gori oko 30 hektara hrastove šume, niskog raslinja i trave, a na brdu Šilo oko tri hektra borove i hrastove šume te makije. U gašenju su tijekom dana sudjelovala 34 vatrogasca s devet vozila, vlak Robel, jedan Canadair, dva AirTractora i dva helikoptera. Zracne snage su povucene, a zemaljske snage i dalje gase.

I dalje je aktivan požar otvorenog prostora koji je jucer u popodnevnim satima izbio na planini Svilaja. Zahvaceno je oko 20 hektara trave i niskog raslinja na nepristupacnom terenu pa zemaljske snage ostaju na požarištu i dalje.

Stanje na požarištu na otoku Bracu je mirno te nema otvorene vatre niti dima. Zemaljske snage rasporedene su na pristupacnim rubnim dijelovima požarišta, a posebno prema naseljima. Zracne snage su povucene, a na cuvanju i saniranju požarišta koje se nastavlja tijekom noci ostaje 300 vatrogasaca s oko 90 vozila.

Ugašen je i požar otvorenog prostora koji je jucer u popodnevnim satima izbio na cetiri lokacije oko Perkovica i Mravnice. Izgorjelo je oko 6,5 hektara borove šume, trave i niskog raslinja. U gašenju je sudjelovalo 28 vatrogasaca s devet vozila iz DIP-a Šibenik, JVP-a Šibenik, DVD-a Šibenik, Perkovic, Zablace, Brodarica-Krapanj i Pirovac.

Zemaljskim snagama u ranim jutarnjim satima pomagala su tri Canadaira i jedan AirTractor. Na dežurstvu tijekom noci ostaje 13 vatrogasaca s cetiri vozila iz DIP-a Šibenik, JVP-a Šibenik te DVD-a Perkovic i Zablace, izvješcuje DUZS.


Podijeli: Facebook Twiter