Požar na autima izazvao otvoreni plamen

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Sumnja se da je uzrok požara na toyoti RAV 4 rijeckih oznaka i BMW-u pulskih oznaka otvoreni plamen zasad nepoznatog porijekla", izvijestio je Valter Opašic iz PU istarske nakon ocevida na automobilima koji su u Teslinoj ulici u Puli planuli u cetvrtak oko 4 sata.

Na mjestu dogadaja izuzeti su tragovi koji ce biti vještaceni u MUP-ovom Centru za forenzicna istraživanja, vještacenja i ispitivanja "Ivan Vucetic" u Zagrebu te se ocekuje nalaz vještaka o okolnostima i uzroku nastanka požara. Ukupna materijalna šteta procjenjuje se na oko sto tisuca kuna.



Time je policija otklonila mogucnost da je do izbijanja vatre došlo zbog tehnickog kvara na vozilima, odnosno na toyoti u vlasništvu Samira Dedukica koje je nedavno sudjelovalo u prometnoj nesreci.

Na naš upit je li vatra prvo izbila na BMW-u ili toyoti, Opašic veli da se to još ne zna. "Ta cinjenica kao i okolnosti izbijanja plamena, nacin odnosno sredstvo kojim je izazvan, ali i motiv potpaljivanja, tek ce se utvrdivati", veli Opašic.



"Neka konkretna definicija otvorenog plamena ne postoji, no smatra se da ga izaziva covjek, bilo namjerno, bilo nepažnjom", doznajemo u razgovoru s jednim iskusnim vatrogascem.

"Može biti izazvan šibicom, upaljacem, aparatom za varenje, odnosno iskrenjem, ali i cikom. Zbog cinjenice da vatra uništava i dokaze, cesto je nemoguce otkriti njen pravi uzrok i skupiti dokaze koji bi teretili neku odredenu osobu. Pocinitelja je na taj nacin gotovo nemoguce naci, osim ako ga netko u vrijeme izbijanja vatre nije uocio u blizini", kaže. (M. KOŠTA)

ŠTO NAM JE REKAO VLASNIK AUTOMOBILA CITAJTE U SUBOTNJEM TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter