Požar lifta u stambenoj zgradi

Ilustracija (M. ANGELINI)
Ilustracija (M. ANGELINI)

Jučer oko 11.15 sati u stambenoj zgradi u Ulici Jurja Žakna 4 u Puli izbio je požar na jednom od dva lifta. Srećom, u tom trenutku u liftu nije bilo nikoga, ali je zato na samom liftu nastala materijalna šteta. Policijski službenici su zajedno s inspektorom zaštite od požara obavili očevid te su utvrdili da je požar izbio na gornjem vanjskom djelu kabine lifta, na revizijskoj kutiji, a da je uzrok požara kvar releja pogona vrata lifta. Materijalna šteta, koja je nastala pravnoj osobi iz Pule, procjenjuje se na više tisuća kuna.

Primijetili dim u hodniku

Kako nam je rekao predstavnik stanara u toj zgradi Nikola Mandić, Končarovi liftovi montirani su u tu zgradu kada je sagrađena, prije više od 30 godina, ali se redovno servisiraju i kontroliraju svakog mjeseca kako bi bili u funkciji za mnogobrojne stanare uglavnom starije dobi u ovoj zgradi s 11 katova.

- Jednu susjedu je sin pozvao zbog puno dima koji se pojavio u hodniku ispred njihovog stana. Dim je dolazio kroz zatvorena vrata lifta, a onda je ona obavijestila mene o tome. Ja sam odmah ugasio struju da zaustavim lift, pa smo pozvali vatrogasce koji su stigli jako brzo. Da li od vrućine ili zbog nečeg drugog, zapalile su se elektroinstalacije na komandnoj ploči na vrhu lifta, dakle na onoj strani koja nama nikako nije dostupna. U biti i nije bilo otvorenog plamena, ali je bilo stvarno dosta dima, kao da su te žice sagorjevale i dimile se. I dobro je da je to sve samo tako prošlo, eto, samo što nam je sada jedan lift izvan funkcije, objasnio nam je Mandić. (Patricija SOFTIĆ, snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD ČETVRTKA


Podijeli: Facebook Twiter