Požar kod Žrnovnice, raketna baza sigurna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vatrogasci i dalje gase požar koji je sinoc oko 23 sata izbio na na prodrucju Žrnovnice i Vilara, kod Splita, a zahvacene trava, nisko raslinje i borovina na oko 150 hektara, izvijestila je jutros Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS).

U gašenju požara sudjeluju pripadnici javne vatrogasne postrojbe (JVP) Split, državne intervencijske postrojbe (DIP) Split, sezonske vatrogasne snage Splitsko-dalmatinske županije te dobrovoljna vatrogasna društva (DVD) Žrnovnica, Split, Kaštela, Gomilica, Mladost, Solin, Vranjic, Klis, Muc, Dugopolje, Trogir, Seget Vranjica, Dugi Rat, Slatine i Podstrana s ukupno 93 vatrogasaca i 23 vatrogasna vozila.

Jutros su na požarište upucena i tri kanadera i tri air tractora, ali su zbog jakog vjetra zracne snage povucene. Požar se nocas proširio prema naseljima Barbanici i Vilar, no naselja su obranjena.

Požar se sinoc nošen burom proširio prema Gornjoj Podstrani i raketnoj bazi u Žrnovnici, no baza nije ugrožena, rekao je rano jutros Hini pomocnik zapovjednika JVP-a Split Zoran Radunic.

"Glavne prostorije objekta su pod zemljom, a bazu cuvaju pripadnici njezine jedinice za zaštitu od požara koji su rasporedeni na terenu", dodao je. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter