Požar kod Trogira još nije ugašen

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gašenje požara koji je sinoć buknuo blizu odlagališta smeća u Planome kod Trogira još je u tijeku, a prema procjenama izgorjelo je oko 600 hektara trave, niskog raslinja, makije i borove šume, potvrdila je vatrogasna služba.

Vatru trenutačno gasi Državna intervencijska postrojba Split, sve lokalne i županijske vatrogasne snage, ukupno 103 vatrogasca s 29 vozila, a u tome su im pomagala i dva helikoptera te tri kanadera koji su u međuvremenu napustili požarište.

Požar je buknuo u petak oko 22,30 sati, a oko 4 sata ujutro proširio se i do državne ceste D8 koja je do 8 sati ujutro bila zatvorena za sav promet, a vozači su za to vrijeme koristili alternativne pravce, doznaje se u PU splitsko-dalmatinskoj.

Splitska je policija potvrdila da se obavlja očevid na požarištu u Dućama kod Omiša gdje je jučer oko 15,30 sati izbio požar u kojemu je na površini od oko 15 hektara gorjela borova šuma, suha trava i samoniklo raslinje. Požar su gasile zemaljske snage, dva kanadera i dva helikoptera.

Samo jučer tijekom dana na području Splitsko-dalmatinske županije vatrogasci su gasili požare na četiri mjesta: u Primorskom Docu, Dućama kod Omiša, Vinjanima Gornjim kod Imotskog i u Planome kod Trogira.

Svi su požari, osim u Planome, ugašeni su, a u sva četiri požara ukupno je izgorjelo oko 900 hektara trave, niskog raslinja, makije, te borove šume. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter