Požar kod rovinjskog Konzuma podmetnut

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uzrok požara koji je u utorak dvadesetak minuta nakon ponoci buknuo pokraj Konzumovog marketa u Ulici Luja Adamovica u Rovinju otvoreni je plamen nepoznatog porijekla, izvjestila je Nataša Rogic Jukopila iz PU istarske po dovršetku ocevida policije i inspektora zaštite od požara.

"Ocevidom je utvrdeno da su otvorenim plamenom zapaljene palete na kojima su bile prazne kartonske kutije s kojih se vatra proširila na plasticni kontejner pokraj marketa, a potom je zahvatila i vanjsku jedinicu klimatizacijskog uredaja. U požaru nema ozlijedenih", kazala je glasnogovornica i dodala da policija traga za osobom koja ga je podmetnula.



Na dojavu o požaru zaposlenici nedavno preuredenog Konzuma brzo je interveniralo i iskljucilo struju, a vatrogasci su je promptno ugasili pa nije uspjela zahvatiti unutrašnjost marketa. Šteta se procjenjuje na oko 50 tisuca kuna.

Unatoc nocnom požaru market je u utorak tijekom dana bio otvoren, što nam je potvrdila i poslovotkinja Darinka Najareto rekavši da je unutrašnjost Konzuma ostala netaknuta.


Podijeli: Facebook Twiter