Požar kod Podgore pod nadzorom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Šumski požar što je buknuo sinoc u 22.30 sati iznad Gornje Podgore nedaleko državne ceste Makarska - Vrgorac i nošen burom brzo se proširio do kuca, državne ceste D8 i benzinske postaje u Podgori oko podneva je stavljen pod nadzor vatrogasaca.

U požaru je izgorjela borova šuma, masline i nisko raslinja na površini od oko 500 hektara, kazao je županijski vatrogasni zapovjednik Dražen Glavina koji vodi akciju gašenja požara kod Podgore. Velikim naporom vatrogasaca sve su kuce obranjene, nema ozlijedenih u požaru, a nije bilo ni evakuacije mještana ni podgorskih gostiju, rekao je Glavina.

Na požarištu je više od 300 vatrogasaca sa stotinjak vatrogasnih vozila pristiglih iz cijele Hrvatske koji saniraju požarište, a tri kanadera i dva helikoptera gasili su požar kod Podgore od jutros do 13 sati.

Situacija na požarištu je znatno bolja nego u dopodnevnim satima, bura je oslabjela, a sporadicnu vatru što izbija na opožarenoj površini vatrogasci brzo gase kako se požar ne bi ponovno razbuktao, kazao je Glavina, te dodao kako ce svi vatrogasci ostati dežurati na požarištu i sanirati opožarenu površinu.

Promet na državnoj cesti D8 (Jadranskoj magistrali) se postupno normalizira iako je na prometnici veliki broj vatrogasnih vozila pa makarska policija vozacima preporucuje opreznu vožnju.

Zbog požara iskljucen je dio elektrovodova i 35 kW dalekovod prema Podgori pa je dio mjesta od Tucepa do Živogošca još uvijek bez elektricne energije. Uzrok izbijanja vatre kao i šteta se utvrduju.


Podijeli: Facebook Twiter