Požar katamarana i ovaj put izazvan otvorenim plamenom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U nedjelju navečer gorio je napušteni katamaran "Serasan" na obali u lučici Mandrač u Puli, već drugi put ove godine. Požar, koji je u nedjelju izbio oko 22 sata, ugasili su pulski vatrogasci oko 23.10 sati, a policijskim očevidom  utvrđeno je da je požar izazvan otvorenim plamenom.

Dakle, požar je izazvan isto onako kao i  24. siječnja ove godine. Iako policija za požar izazvan otvorenim plamenom ne tvrdi da je podmetnut, odnosno namjerno izazvan, moglo bi se baš o tome raditi. A ako je tako, postavlja se pitanje tko i zašto podmeće požare te hoće li nakon ovog požara katamaran, odnosno njegovi ostaci biti uklonjeni.

Tamo je prijetnja i drvenom ugostiteljskom objektu uz koji se nalazi, odnosno potencijalna prijetnja požaru većih razmjera i s većim posljedicama. Budući da je kriminalistička istraga o požaru u tijeku, iz policije nam nisu rekli više detalja o požaru, odnosno sumnjaju li tko bi mogao biti počinitelj i koji su mu motovi. No, prema odgovorima koje smo dobili od Lučke uprave, Lučke kapetanije i Carinske uprave, katamaran bi za oko mjesec dana mogao biti uklonjen. (S. BODLAJ IVAŠIĆ, snimio N. LAZAREVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA


Podijeli: Facebook Twiter