Požar i eksplozija u Aluflexpacku, nema ozlijedenih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U pogonu za filtriranje i preradu otpadnog acetata u tvornici Aluflexpack u Ungariji kod Umaga u cetvrtak oko 20.30 sati buknuo je požar koji je izazvao i eksploziju. U požaru nije bilo ozlijedenih, a jedino je 51-godišnja djelatnica tvornice zatražila medicinsku pomoc zbog udisanja dima.

Materijalna šteta procijenjena je na više od 100 tisuca kuna. Umaški vatrogasci su požar lokalizirali nakon sat vremena, a nakon što je potpuno ugašen, ocevid je obavio protupožarni inspektor.

Inace, Aluflexpack se bavi proizvodnjom savitljive ambalaže i preradom aluminijske folije.

Od direktora proizvodnje Zdenka Štefenka saznali smo da je do eksplozije i požara došlo na postrojenju za destilaciju otapala.

- U postrojenju, odnosno u blizini pogona nalazilo se pet djelatnika, a nakon izbijanja vatre radnici su sami vatrogasnom opremom ugasili požar za nekoliko minuta. Problema je bilo jer se stvorila veca kolicina dima. Djelatnica koja se nagutala dima bila je u kancelariji.

Vatrogasci su ostali neko vrijeme u tvornici iz predostrožnosti, dok je policija obavila ocevid. U 20 godina rada na tom stroju ovo je prvi put da se nešto takvo dogodilo, kazao nam je Štefenko.


Podijeli: Facebook Twiter