Požane se za promet otvaraju tek u četvrtak

(Snimila Gordana ČALIĆ ŠVERKO)
(Snimila Gordana ČALIĆ ŠVERKO)

Rekonstrukcija dionice državne ceste Buzet - Požane, uz samu granicu sa Slovenijom, ne odvija se prema planu. Umjesto 20. ožujka kao što je najavljeno, cesta će se otvoriti 24. ožujka od 19 sati kada će biti moguće uspostaviti međudržavni cestovni promet na graničnom prijelazu Požane/Sočerga.

Po otvaranju ceste uspostavit će se privremena regulacija s periodičkim naizmjeničnim propuštanjem prometa semaforima s time da će se promet u zoni radova, na potezu od 150 metara dužine odvijati otežano. Takav prometni režim zadržati će se do potpunog završetka radova na obnovi državne ceste, koji će, uvjeravaju nas u Hrvatskim cestama, sigurno biti dovršeni do početka turističke sezone. Radove izvodi zajednica ponuditelja - GP Krk i Strabag iz Zagreba.

U Hrvatskim cestama nužnost dodatnog zatvaranja ceste za promet obrazlažu vremenskim neprilikama.

Radovi na rekonstrukciji državne ceste između Požana i Sočerge započeli su 11. siječnja a bilo je predviđeno da ta dionica bude zatvorena do 24. veljače, potom je taj rok produžen do 20. ožujka, a sada do 24. ožujka. Strpljenje građana primiče se kraju, jer oni koji rade u Sloveniji i Italiji, moraju ići zaobilazno preko 45 kilometara udaljenog graničnog prijelaza Kaštel-Dragonja ili pak Rakitovca koji međutim ima ograničeno radno vrijeme i radi od 6 do 22 sata. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter